Lilith in

Vodoliji

Simbolizuje u opstem znacenju; Nervoza, Izdaja, Sex, Nepredvidjeni dogadjaji, Nesrece, Smrt prijatelja, Sloboda, Razvod, Klaustofobija.

 

Svi natusovi principi ce ovde biti slomljeni. Tendencija da se poseduje apsolutno pravo na istinu “ja sam u pravu i kada nisam u pravu”. Osoba zeli da zivi po sopstvenim pravilima i zeljama ali u tome nece uspeti.

 

Uvek ce postojati prepreke u ostvarenju samovolje, natus ce pokusavati da ih zaobidje, preskoci, ali cak i ako uspe, nesto ili neko ce vratiti natusa na pocetni polozaj.

 

Kako Vodolijom vlada Uran, planeta novog, brzog i dinamicnog, takodje planeta koja zeli sve i odmah, tako i ovaj natus sa ovde polozenom Lilith zeli sve i odmah. Na lestvici prioriteta ove osobe stabilnost je na poslednjem mestu.

 

Nijedan projekat se ne zavrsava do kraja. Veliki entuzijazam na pocetku zatim sledi, veoma brzo, osecaj dosade i napustanje projekta da bi zapoceo neki novi. Ovde takodje imamo revolucionarne instikte, ukoliko je um otvoren. Osoba ce najverovatnije biti prinudjena tokom zivota da brine o rodjacima sto ce ona sama dozivljavati kao teret i obavezu.

 

Vodolija ne trpi ni teret ni obaveze. Lekcija koja ovde mora da se savlada je ta da se shvati da je zapravo unutrasnja sloboda od kljucnog znacaja. Stalne promene, seljenja, izdaje pratice osobu tokom celog zivota. Za detaljniju analizu kanalisanja Uranovske energije koja je ogromna i nosi u sebi veoma veliku kreativnost moramo pogledati ceo natal ovog natusa, zatim videti kako je drugi vladar Vodolije, Saturn postavljen i na kraju videti kroz koje polje kreativnost treba da se ispolji.

Ako je kreativnost na bilo koji nacin sputana, onemogucena ili koriscena u sebicne svrhe dobicemo kao rezultat osobu sa labilnom psihom, izrazenu nervozu. Lekcija koja mora da se savlda je da osoba nauci da “razmislja” ili koristi srce ne samo glavu. 

 

Da integrise ljubav u svoje racionalno-humanisticko bice. Dalje da nauci da nesebicno daruje, to jest bez kalkulisanja i skrivenih motiva.

 

U proslim zivotima osoba je najverovatnije bila deo neke grupe, klana, zajednice. Kontekst istih su mozda bili slobodnom voljom izabrani ali takodje postoji mogucnost da su ideje te odredjene zajednice bile nametnute natusu. 

 

U oba slucaja, gotovo sigurno, natus je bio razocaran ideologijom i solidarnoscu grupe. Najverovatnije je usled bunta protiv nekog od clana ili clanova bio izlozen veoma velikim traumama kao sto je na primer oduzimanje slobode (zatvor).

 

U sadasnjem zivotu osoba previse ceni sopstvenu slobodu. Svako vezivanje, bilo to na poslovnom planu, politickom ili pak ljubavnom budi u natusu osecaj ogranicenosti i oduzimanje slobode. Istovremeno privlacenje i odbijanje.