Lilith in

Vagi

Simbolizuje u opstem znacenju; Teskoce u svim oblicima saradnje i udruzivanja, Egoisam, Odbijanje socijalnih normi, Privlacnost, Frustracije, Neostvarene zelje, Snobizam, Bubrezna oboljenja, Udovistvo.

 

Kako znak Vage u bazicnom objasnjenju simbolizuje harmoniju, Lilith ovde ukazuje na probleme uspostavljanja iste.

 

Osoba ima problema u uspostavljanju veza najpre zbog svog ponasanja zatim i iskrenosti koju bilo kakva veza, bilo emotivna ili poslovna, zahteva.

 

Osoba mora da nauci da balansira izmedju svoje licnosti i karaktera i drugih sa kojima ostvaruje vezu. Uspostavljanje partnerstva je veoma vazno ali lekcije koje se moraju savladati su strpljenje, pomirljivost, balans i kompromis. Zbog ogromne potrebe natusa da gradi veze i da ih odrzi cesto ce odabrati pravac da jednostavno pusti da partneri odlucuju o svemu.

 

Ali bas zbog tog prepustanja osoba ne moze da definise sebe i u isto vreme i ako je toga svesna ne moze da zivi bez tih drugih. Cesto ima osecaj da drugi uzurpiraju njegovu privatnost ali u isto vreme tu je blokada da se odnosi unutar veze ili poslovne asocijacije organizuju i promene. Nedostatak samopouzdanja je jako izrazen i zbog toga osoba cesto oseca ogroman pritisak i nezadovoljstvo koje izaziva dusevnu patnju.

 

Sa druge strane, da bi natus zastitio sebe cesto ce ulaziti u sukobe koji mogu biti nasilni, impulsivni i izrazeni u pogresnom trenutku. Jednostavno ovde ne postoji slobodna volja, drugi ce nekako uvek biti jaci i imati u bilo kakvom sukobu ili raspravi jace argumente. Osoba mora da nauci da izdrzi napade jer kao sto je navedeno ne moze pobediti, i ako je u nekim situacijama u pravu i druga strana to zna, ali nece biti dopusteno natusu da iz sukoba izadje kao pobednik.

Dalje, natus mora nauciti samopouzdanje i jednostavno prihvatiti druge onakvima kakvi jesu. Postoje zivotna poglavlja koja ovaj natus mora savladati da bi naucio ko je i kako sebe da manifestuje prema okolini. Mora da nauci da daje bez interesa, da prihvati zelje drugih ili da je on sam objekat zelje i da ostavi svoje sopstvene teznje po strani.

 

Cesto ovde polozena Lilith donosi patolosku neodlucnost. Jednostavno osoba ne moze doneti bilo kakvu odluku. Da bi se to izbeglo osoba mora da jasno definise sebe, svoje zahteve, prohteve, misljenja po cenu da ce to stvoriti veoma nezogdne situacije.

 

Uglavnom su sve odluke koje natus donosi na nesvesnom nivou i osoba ne ume da objasni drugima zasto je bas tu odluku donela. Zbog toga nema osecaj strpljenja ili obaveze da ceka. Lilith ovde nalaze osobi da trazi spas u ravnodusnosti i bezosecajnosti. Opasnost proizilazi u pravo ovde ako se ta praksa “spasa” ukoreni i postane deo karaktera.

 

Lekcije koje moraju biti naucene su da osoba mora da uklopi svoj ego u relacijama sa drugima. Da bi izrazio sebe mora se nauciti sredini, kompromisu. Mora da nauci da ne planira previse i da zivi u sadasnjem trenutku. Kalkulacije vode u probleme.

 

U proslim zivotima dusa je najverovatnije koristila socijalne veze iz svojih licnih sebicnih potreba. Osoba je najverovatnije bila jako nepravedna u odnosu prema drugima. Druga mogucnost je da je dusa patila zbog nepravde i usled toga sadasnja osoba vuce te traume u svom podsvesnom i one su izrazene kroz problematiku socijalnih odnosa. Najverovotnije postoji karmicki dug pravde ili nepravde koji ovu osobu tera na promenu.