Lilith in

Strelcu

Simbolizuje u opstem znacenju; Duhovni zadatak, Trazenje apsolutnog, Ucenje, Religija, Filozofija, Ogranicenja, Granice, Nepostovanje zakona, Problemi sa strancima, Problemi tokom putovanja, Anarhizam, Nocne more, Nesrece.

 

U vecini slucajeva sa ovom Lilith imamo osobe koje ne cene sebe i koje usled toga pate od sindroma inferiornosti. Osoba se nosi mislju da nije jasna i razumljiva drugima. Usled toga natus ima potrebu da se sjedini sa masom.

 

Jako ga pogadja sve sto se o njemu prica ili misli. Strelac je znak kojeg odlikuje pozitivnost i konformizam. Jupiter vlada ovim znakom. Ali Lilith ovde namece sumnju u sve to.

 

Osoba ce najverovatnije biti privucena laznom ulogom, to jest praviti se da je nesto sto nije. Druga mogucnost je da potpuno odbaci socijalne standarde.

 

Strelac ne moze da funkcionise bez ideala. Lilith ovde zahteva da se taj ideal pronadje ali na drugaciji nacin. Osoba mora da pronadje svoj sopstveni ideal uprkos snaznom impulsu duhovnog ili religijskom. Usled toga rezultat je da natus vremenom odbije poznate spiritualne ili religijske standarde. On ce morati da pronadje kroz zivotni put i okolnosti svoje sopstveno vidjenje istih.

Ovde imamo jako izrazenu uspostavu volje nad drugima. Nametanje sopstvenih normi i ideala. U proslim zivotima dusa je najverovatnije bila deo religijske organizacije i to na veoma visokom polozaju. Posoji mogucnost da je bila izdana usled borbe za pozicijom. Dusa pamti traume i izdaje samim tim patnju koja je iz toga proizasla.

 

U danasnjem zivotu najveci cilj osobe koji se mora dostici je vera. Najverovatnije je osoba sazrevala u okruzenju gde religija ili vera nisu bile od nikakvog znacaja. Osoba je prinudjena da sama trazi puteve edukacije i zivot ce je najverovatnije usmeravati ka tome.

 

Duhovnost se ovde mora samostalno graditi. Postoji takodje mogucnost da je osoba sazrevala u okruzenju gde je religijsko opredeljenje bilo specificno, kao sto su sekte na primer. Sto je kao rezultat imalo odbacivanje i negaciju religije i duhovnosti.

 

Lilith u Strelcu privlace svi gore navedeni primeri. Moze biti privucena cesto putovanjima, samovoljnom prognostvu cak i rasizmom. Na pozitivnom nivou osoba moze biti privucena otkrivanju novih kultura, kroz putovanja. Na osnovu toga, to jest brojnih putovanja i izucavanju drugih kultura, osoba moze biti privucena odredjenom zemljom zbog dubokog osecaja na nesvesnom nivou da je tu vec zivela.