Lilith in

Skorpionu

Simbolizuje u opstem znacenju; Fasciniranost, Nocne more, Finansijski problemi, Ogromno interesovanje za misterije, Smrt, Zivot posle smrti, Strastvena snaga, Materijalna ambicija, Fantazija, Samoubilacke sklonosti, Masturbacija, Transformacija, Ponovno rodjenje, Akutna lucidnost, Interes za magiju.

 

Ovde nailazimo ekstremne reakcije u svemu. Strastvenost i zelje su prvom planu. Takodje sve sto je u vezi sa pitanjima zivota i smrti je jako naglaseno.

 

Na nesvesnom nivou velika konfuzija i promene kroz zivotna iskustva. Strogost, lisavanje, ogrinicavanje u zivotnim okolnostima se dozivljava kao sama smrt.

 

Kada su problemi preveliki osoba moze da izabere smrt ili samoubistvo kao izlaz iz istih. Napredovanje duse se stice na razlicitim nivoima i kroz razlicita iskustva. Nadredjenost je ovde veoma izrazena.

 

Osoba sa veoma izrazajnim autoritetom. Postoji mogucnost da je osoba tokom zivota prolazila kroz iskusenja i situacije kao sto su na primer nasilje, seksualna izopacenost ili seksualno nasilje, ali da je uprkos teskim situacijama bila primorana da opstane, da izdrzi. 

 

Zbog toga u kasnijim periodima psiha ove osobe moze naterati individu da digne ruku na sebe ako je na primer u nemogucnosti da ostvari osvetu za nanetu stetu licu ili licima koje su je povredile. Veze sa smrcu su veoma vazne. Naprosto kao sto je vec spomenuto smrt fascinira.

 

Ponekad se ova fascinacija izrazava na pozitivnom nivou kao sto je na primer rad u hitnoj pomoci gde se reanimacijom spasava neciji zivot ili pak rad u mrtvacnici gde se vrse obdukcije preminulih. Ali naravno to je ukoliko ova Lilith prima pozitivne aspekte od ostalih planeta u natalu koji to podrzavaju. Ako je Lilith lose aspektovana, osoba mora da vodi racuna od upustanja u bilo kakvu vrstu duhovnih sadrzaja jer je tanka granica u prelazenju na stranu loseg.

Skorpion je poznat po regeneraciji to jest po sposobnosti sindroma “Feniks”. Pluton je vladar Skorpiona. Osoba ima veliku moc obnavljanja sopstvene energije. Kreativni potencijal je veoma vazan. Mogucnost kanalisanja energije kroz bavljenje analizama, hipnoza, monetarna oblast. U svakom slucaju osoba mora nauciti da bude iskrena.

 

U malo sirem objasnjenju, osoba ce biti u nemogucnosti da ima bilo kakav uticaj na kucu u natalu u kojoj je ova Lilith polozena. Morace da prihvata dogadjaje koji su vezani za tu kucu onako kako oni dolaze tokom zivota i da nauci da sa problemima izlazi na kraj kako najbolje ume i zna.

 

Lekcije koje moraju biti naucene su da osoba mora da sacuva postovanje prema zivotu. Mora da sacuva vezu unutar sebe sa samim sobom. Mora da nauci da razume zivot i da ga u potpunosti prihvati bez obzira na sve ostale tamne impulse koje oseca.

 

U proslim zivotima osoba je najverovatnije bila ratnik. Druga verovatna mogucnost je da se bavila magijom i okultnim naukama ali pre bih rekla da je to bila zloupotreba magije i okultnih vestina. Seksualnost i religija su bili pomesani najverovatnije kroz razne rituale. 

 

Osoba je mogla da bude osnivac sekte gde je mogla da vlada drugima i ispoljava sve svoje moci, fantazije i ambicije. Druga mogucnost je da je bila zrtva u gore navedenim okolnostima i da iz tog secanja ili iskustva duse nosi velike traume u presentu.

 

Dalje, sto se tice presenta, osoba je najverovatnije fascinirana svetom magije, seksualnosti, jer duboko u sebi oseca da kroz te oblasti moze doci do samog izvora unutar sebe. Moze se sluziti okultnim radnjama da bi sebe obnovio ili nadgradio. Seksualnost je deo lekcije. Ono sto osoba sa ovde polozenom Lilith mora da zna i o cemu mora da vodi racuna je da ne mesa ove dve oblasti.