Lilith in

Ribama

Simbolizuje u opstem znacenju; Ilegalnost; Zatvor, Opijati, Beg od stvarnosti, Nadprosecni Magnetizam, Pogresni izbori, Misterija, Tajne, Mnostvo ljubavnih veza, Vidovitost, Psihicki problemi.

 

Beskonacnost je ovde kljucna rec. Ne samo rec vec i teznja dostizanja stanja beskonacnosti.

 

Natus ima problem samospoznaje. Ne razlucuje najbolje svoje unutrasnje teznje, sklonosti ili zelje. Nema jasan stav da li je neka ideja bas njegova ili je nametnuta sa strane. Ima problem samodefinisanja prema okolini.

 

Ta ista okolina najcesce ne vidi probleme i unutrasnje sukobe natusa. Rezultat svega toga moze dovesti do bolesti, najcesce na psihickoj bazi, razvijanje unutrasnjeg neprobojnog stita, ili pak jako cesto ,manupulaciju lazima. Ta ista manipulacija lazima moze postati veoma lako deo karaktera, i stvoriti od ovog natusa perfektnog manipulanta. Neptun vlada Ribama.

 

Sa druge strane ovde mora biti naglaseno da je takodje , a sve u zavisnosti postavke u natalu, mogucnost da je natus vrsni medium. Intuicija je jako naglasena. Sposobnost da se na unutrasnjem nivou vide “drugi svetovi”, sposobnost svesnog kanalisanja izmedju svetova.

 

Ako je um slabiji to moze zapravo biti jako opasno, jer ako natus nema razvijenu moc kontrole kanalisanja moze se odraziti na totalno unistenje psihe ponekad cak i samog zivota. Osoba takodje na pozitivnom nivou moze da oseca druge do te mere da jednostavno ima osecaj da bez ijedne progovorene reci, u nekim slucajevima cak i samo preko fotografije, opise karakteristike neke osobe.

Neodlucnost koja je jedna od glavnih karakteristika znaka u kome je polozena ova Lilith ovde moze biti razvijena do samog patoloskog stanja i to je jedan od vecih problema koji ovaj natus mora savladati. Sledeci problemi koji se moraju prevazici su odvajanje fantazije od realnosti ili pak strah od kontrole drugih.

 

U proslim zivotima natus je najverovatnije bio doveden u situaciju da se odrekne svojih zelja i stremljenja. Dusa ovde pamti osecaj zrtvovanja koji ju je doveo do unistenja. 

 

Postoji takodje mogucnost da je natus ziveo u okolnostima koje su zahtevale duhovni aganzman, kao sto je na primer crkva, ili u nekim slucajevima cak i ludnica (ili je natus bio smesten kao pacijent ili radio u istoj), sto je rezultiralo gubitkom psihicke ravnoteze.

 

U sadasnjem zivotu natus pokusava da izbegne prepreke i probleme umesto da se sa njima suoci. Koristi se snom (Neptun) i imaginacijom to jest fantazijom (takodje Neptun kao vladar Riba) da pobegne od realnosti.

 

U zavisnosti od natala, ovde se mozemo susreti sa psihickim bolestima. Kako ga sve sto je neobjasnjivo i okultno veoma privlaci ovde se moze razviti interes za psihijatriju, psihologiju, magiju, astrologiju, delovanje droga, hemijska istrazivanja lekova, mentalna stanja.