Lilith in

Raku

Simbolizuje u opstem znacenju; Sexualno potiskivanje, Fantazija, Posesivnost, Problemi zaceca, Abortus, Odsustvo ili smrt majke, Problemi u ishrani, Karmicki dugovi vezani za clanove porodice, Odricanje od porodice, Odbijanje detinjstva, Sentimentalnost, Odbijanje slabosti.

 

Ovde polozena Lilith obelezava karmicku sudbinu u vezi familijarnih odnosa vezanih za osobu. Sve sto se tice majcinstva i bazicnog doma je nagleseno i vezano kroz zivotne situacije sa kojima se osoba susrece tokom zivota.

 

U karmickom smislu naglasenost je na majci natusa. Majka natusa u ovom zivotu je mozda poznata natusu iz nekih od proslih zivota. Druga mogucnost je da nije bilo nikakvih interakcija sa sadasnjom majkom u proslim zivotima ali da je dusa izabrala bas ovu zbog svoje sopstvene evolucije.

 

U presentu osoba moze da se susretne sa situacijom “odsustva” majke – nije prisutna iz nekog razloga tokom zivota natusa-suvise zauzeta da bi se brinula o natusu-preminula. Takodje je vazno naglasiti da bilo sta sto je vezano za majku iz sadasenjeg zivota bice od kljucne vaznosti za natusa. Evolucija duse bice zavrsena putem emotivnog nivoa. Vezanost za porodicu i u isto vreme odbacivanje iste.

 

Situacije ili stanja kroz koje ce osoba morati proci mogu biti prilicno bolna i kunfuzna. Zelja da bude clan porodice, odbacivanje porodicne tradicije i istorije, mogucnost prepustenosti samom sebi, biti sam sebi i otac i majka, nalazenje ili ne nalazenje porodice, uklapanje i ne uklapanje u porodicu. U nekim slucajevima svesno trazenje nove porodice iako bazicna postoji.

To su na primer slucajevi u kojima pojedinac pristupa nekim grupama, kao sto su sportski timovi, razne radionice, religijske grupe, sekte. U bilo kom slucaju osoba mora zadrzati nezavisnost, suociti se sa problemom pripadanja ili odbijanja pripadanja bilo kojoj grupi (porodici).

 

Imaginacija koja je odlika znaka u kojem je polozena ova Lilith terace osobu da izvrce realnost i najverovatnije osoba ce imati veoma bolna i traumaticna iskustva. Na pocetku zivota osoba nije zivela u srecnom ambijentu doma. Ili je osoba imala poteskoca u samoj porodici (hladni odnosi, ceste svadje oca i majke) ili zbog nekog razloga nije imao dom i porodicu. 

 

Drugi su ga primoravali da prihvata stvari koje nije hteo ili zeleo. Ali uprkos svim problematicnim situacijama kroz koje je osoba prosla ili prolazi, uvek postoji potreba da se zastite oni koji se vole, oni do kojih je osobi stalo.

 

Uprkos doslednosti nekim principima osobu najvise blokira nesigurnost. Misljenje i postovanje drugih je nekako od sustinskog znacaja. Zbog problematicnog ili traumaticnog detinjstva i okruzenja osoba ima duboki strah od nezavisnosti ili osame.

 

To dovodi do toga da se umna zrelost tesko postize. Osoba mora da prihvati i nauci tradicionalne vrednosti. Vazne emotivne veze se moraju cuvati. Stabilnost se nalazi u vezama koje se grade tokom zivota kao sto je na primer stvaranje sopstvene porodice i veza unutar nje.

 

U karmickom nasledju ova osoba moze da nosi teret ili preterane zastitie ili potpunog odsustva iste. Takodje u nekom od proslih zivota osoba je bila porpuno odbacena od strane porodice ili je ona odbacila istu.