Lilith u Poljima‏

Koja će moć delovati

Lilith u prvom polju

Sve od zavisnosti od znaka u kojem je vrh ovog polja, Lilith ovde simbolizuje i implicira jake emocije. Ponekd jako ekstremne i nasilne. Buntvnik sa razlogom ali i bez razloga. Veoma naglasena zainteresovanost za okultizam. U nekim slucajevima zrtva magije u drugim pak izvrsitelj iste. Sve sto simbolizuje Lilith u znaku koji je u prvom polju ovde je naglaseno.

Lilith u drugom polju

Drugo polje simbolizuje finansije ali ne samo to. Kako je ovo prirodna kuca znaka Bika, prirodni vladalac je Venera, sa Lilith postavljenom u ovom polju dobijamo ne prihvatanje uspostave institualizacije ali takodje veoma izrazenu emotivnost. Osoba moze imati konfuzne stavove u finansijskom pogledu. Sa jedne strane odbijanje svega sto proizilazi iz tog polja, sa druge strane ogromne aspiracije i skrivene namere istog.

Na podsvesnom nivou, osoba ponekad namerno bira pogresne finansijske odluke koje kasnije vode u krah personalnog finansijskog sistema.

U drugim slucajevima osoba moze biti jako stabilna u finansijskom sektoru sto moze prouzrokovati fobije i nerealne strahove od gubljenja celokupnog kapitala. Emotivna sigurnost je povezana sa novcanom sigurnoscu.

Lilith u trecem polju

Polje komunikacije i bliskih rodjaka kao sto su sestre i braca, Lilith ovde tera na komunikaciju sa drugima u nameri izrazavanja i ispoljavanja svog unutrasnjeg bica. To mogu biti osobe koje imaju nesvakidasnje sposobnosti pisanja, takodje i glume. Jer naprosto Lilith je u polju koji vlada "recima".

Ponekad ova pozicija ukazuje na tragediju koja se desila bratu ili sestri i koja je ostavila dubok trag u psihi ovog natusa. To moze da se odslikava na par nacina. Jedan je da je osoba duboko fascinirana tragedijama sa smrtnim ishodom i pod pretpostavkom da se bavi pisanjem, eto pisca krimi prica i romana. Druga mogucnost je patolosko uverenje da je zivot bezvredan.

Lilith u cetvrtom polju

U polju doma, Lilith moze da ukazuje na duboke komlekse i razne oziljke vezane za rano detinjstvo. To moze na primer biti smrt oca ili majke, nasilno ili prinudno odvajanje od maticne porodice ili pak traumaticni dogadjaj u vezi samog natusa koji se desio u ranom detinjstvu. Ova pozicija takodje moze da oznacava duboki nagon da se od same porodice pobegne i preseku sve veze sa istom.

Osoba se nigde ne oseca "kod kuce". Cesto menjanje prebivalista. Takodje, u pozitivnom smislu, Lilith ovde moze da ukaze na dubolu intuiciju i dubolu zainteresovanost za tajne postojanja. Skoro medijumske moci "citanja" drugih.

Lilith u petom polju

U kuci dece, kreativnosti i veza Lilith naglasava problem zaceca. To se moze manifestovati na nekoliko nacina, i oni mogu biti na svesnom i nesvesnom nivou. Intenzivna seksualna strast i zelja koja u nekim slucajevima moze dostici nasilnost. Druga mogucnost je strah od istih i odbijanje istih. Ponekad strah od zaceca. Na nesvesnom ili polusvesnom nivou narocito u zenskom natalu ovo mze niti odbijanje majcinstva, ili ako se majcinstvo realizuje ne povezanost sa svojim detetom. U nekim slucajevima to moze rezultirati cak mrznjom.

Sto se tice krativnosti ona ovde tera da se bude vise nego dobar u svemu sto se radi. Takodje u suprotnom pravcu ponekad moze dovesti do "kreativne blokade" u odsustvu samopouzdanja.

Lilith u sestom polju

Ovo je kuca dnevnih rutina, radnog mesta i navika. Lilith je buntovnik. Zakljucujemo po tom osnovu da ovde polozena Lilith krsi pravila, odbacuje rutinu i nije zarobljenik navika. Takodje postoji ogromna mogucnost da se odbacuje svaki autoritet, bilo da je to na poslu ili pak bukvalno zakona i reda. Druga mogucnost, a sve u zavisnosti dispozitora i ostalih pozicija u natalu, moze dovesti do totalne letargicnosti po pitanju gore navedenih opcija. Gubitak interesovanja za bilo kakvu borbu, napredak na poslu, prihvatanje svega sto se namece bez razmisljanja ili dovodjenja u sumnju.

Sesto polje takodje simbolizuje zdravlje. Ovde treba da se obrati velika paznja na to u kom je znaku polozena ova Lilith u natalu i da se uzmu ozbiljno u obzir sve slabe zdrastvene tacke ili mogucnosti razvijanja odredjenih bolesti datog znaka.

Lilith u sedmom polju

Kuca braka, partnerstva, javnog. Lilith je povezana sa najdubljim i skrivenim delovima psihe. Ovde simbolizuje veliku posesivnost u odnosu na partnera ili bliskih prijatelja. Ogromno privlacenje ali takodje moze da simbolizuje i odbijanje sve u zavisnosti od ostalih postavki. Uvek su dve krajnosti, nema sredine. Partnerski odnos moze da deluje lekovito ali takodje krajnje destruktivno. Psiholoske traume nakon zavrsetka veze mogu da budu povezana sa trajnim ostecenjem psihe. Destruktivne emocije su ceste. Ljubomora naglesena.

Posto znamo da Lilith tezi absolutnom ovde polozena govori o ogromnim ocekivanjima od partnera i same veze ili braka. S toga dolazi do cestih razocarenja jer "apsolutno" ne postoji. I ova Lilith ima ogromnih problema da to i prihvati. Tu nastaju dve mogucnosti; ili cesto prekidanje veza/brakova, ili destruktivna borba unutar jedne veze ili braka koja moze da traje jako dugo.

Takodje u pozitivnijoj postavci ovde polozena Lilith moze da privuce ljude koji su jako samostalni, sa izrazenim erosom, buntovnickog karaktera, ogromne strastvenosti, takodje zeljnih totalne perfekcije.

I kao sto sam naglasila, sve u zavisnosti ostalih pozicija i aspekata u natalu, ovde polozena Lilith moze da bude pozitivni jak stimulans u vezama ali isto tako jako bolna iskustva u istim.

Lilith u osmom polju

Polje sexualnosti, smrti, okultnog. Lilith ovde govori o izrazenoj seksualnosti, toliko vaznoj za ovu osobu da gotovo sve ostale sfere u zivotu jesu u drugom planu. Uzivanje u sexu se dovodi do prefekcije gotovo svetog cina. Ali ako natus nije duboko zaronio u svoju psihu ili ako neki od ostalih aspekata u natalu odslikavaju problem sa istom, moze doci do totalne suprotnosti. Odbijanje sopstvene seksualnosti, odsustvo uzivanja u sexu ili totalnu apstinenciju.

Takodje ovde polozena Lilith moze da ukazuje na zainteresovanost u sferi magije, rituala, narocito onih koji su povezani sa erotskim kontekstom. Dalje, smrt se dozivljava jako duboko narocito po pitanju osoba koje su bliske ovom natusu.

Lilith u devetom polju

U polju ucenja,verevizija i idealizma, Lilith najcesce potencira odbacivanje svih ogranicenosti. Ova pozicija moze da ukazuje na jako izrazen idealizam i osecaj apsolutne moci ili teznju da se ta moc dostigne po svaku cenu. Cesto moze da ukazuje na odbijanje ustajalih normi kao sto su zvanicne skole ili ucenja. Ne trpljenje bilo kakvih kompromisa.

Odbijanje intelektualnosti i radije prihvatanje institivnog. U bilo kom slucaju instikt dolazi pre racija. Intuicija je glavni vodic i pokretac. Cesto odbacivanje opste prihvacenih religija. Tendencija ka paganskim verovanjima i religijama.

Lilith u destetom polju

U najvisoj tacki horoskopa, Zenitu, polju stremljenja, ciljeva, karijere, Lilith naglasava samostalnost u razmisljanju i s toga ce natus uvek birati profesije koje ce mu to omoguciti. To su uglavnom nesvakidasnje ili neobicne profesije. Jer ova Lilith ne trpi naredjivanja ili konvencionalna pravila. Takav stav cesto vodi u marginu ili ne prihvatanje od vecine. Najcesce su ovo osobe koje rade samostalno.

Veliki potencijal kreativnosti i ogromna potreba da se izrazi sopstveni individualizam. Posto je Lilith povezana sa najdubljom psihom, ovde jako vazno da emotivnost uvek bude cista i mirna da bi se donosile ispravne odluke ili zivotni izbori.

Lilith u jedanaestom polju

Polje prijateljstva i realnosti. Ovde potreba koju ima Lilith za apsolutnim dovodi cesto do ogromne selekcije u prihvatanju prijatelja. Ogromna su takodje i ocekivanja od istih. Opasnost od prevelikog emocialnog zahtevanja od prijatelja i podsvesno iskorisavanje prijateljskih odnosa da bi se smirili unutrasnji koflikti. To vodi kasnije do ceste pojave osecaja izdaje ako prijatelj ne ume ili ne moze da adekvatno odgovori zahtevima ovog natusa.

Snazna potreba da se cine velika dela u sklopu drustva. Ali takodje ponekad promasaj u pokusaju da se dostigne ideal apsolutne korisnosti i nemogucnost na dubokom psiholoskom nivou da se ponudi nista.

Lilith u dvanaestom polju

U polju psihe Lilith poziva u zaranjanje u nesvesno. Ako kojim slucajem to zaranjanje u podsvesno ne funkcionise, ogromne blokade i konflikti ovog natusa ce maksimalno doci do izrazaja u realnom zivotu. To ce cesto proizvesti teske zivotne okolnosti. Lilith u ovom polju govori o bolnoj i teskoj psihi, i nacin da se to pobedi ili pozitivno kanalise zahteva duboko zaranjanje unutar sebe.

Cilj je da se pronadje srz samog bica i da se ono prihvati u celosti. Ako se to ne dogodi natus ce biti na udaru spoljnog sveta i zivotnih okolnosti bez mogucnosti da bilo sta promeni.

Ako je Lilith dobro aspektovana ova pozicija ce biti veoma jaka. Sva intuitivna znanja sa kojom je Lilith povezana i mudrost ce doci do apsolutnog izrazaja.