Lilith u

Ovnu

Simbolizuje u opstem znacenju; Nezavisnost, Borbenost, Seksualno ponasanje, Tvrdoglavost, Impulsivnost.


Ovde polozena Lilith govori o karmickom nasledju nasilja. Zbog toga osoba oseca strah od istog. Ponekad postoji izrazeni strah od krvi cak i u smislu bolnickih primera kao sto je operacija, ili inekcija u domu zdravlja. Ovan simbolizuje akciju, napred, pocetak, napad ( Mars vlada ovim znakom).


Sa Lilith polozenom ovde dobijamo problem sa svim prethodno navedenim. Dobijamo dileme. Da li da se nesto pocne ili ne, strah od neuspeha, strah od ogranicenja mogucnosti, strah od vezivanja.


Svaki pocetak izgleda kao zamka. Usled ovih strahova dolazi do donosenja pogresnih odluka,blokada, samoblokada,nesvesna zelja za posedovanjem moci je jako izrezena.


Da li cu uspeti, da li cu biti prihvacen/a, zelim to ali ne zelim da me obavezuje, zelim tu vezu ali zelim biti slobodan/a takodje. I usled svih ovih dilema, nastaje problem koji vodi u iracionane odluke.


Osoba postaje buntovnik. Otpor prema zakonu, otpor prema autoritetima, otpor prema nadredjenima, otpor prema naredbama. Kontrola nad sopstvenim ponasanjem postaje skoro nemoguca.

Agresija je izrezena. Dusa nosi karmicki zadatak da uspostavi kontrolu nad strastima, emocijama i impulsima. 

 

Osoba je jako egocentricna, zeli da dominira u svakoj situaciji ali dolazi saznanja da to ne moze da ostvari. Ili je partner sa kojim je u vezi ili braku jaci, ili je to poslodavac koji namece svoj ego, ili otac, brat jednom reciju bilo ko sa kim je ova osoba u interakciji. 

 

Zivot tera da se limitira ego, da se pogne glava, da se povinuje tudjim zeljama i prohtevima.

 

Lekcije koje ce biti naucene tokom zivota jesu samokontrola, usmerenje ogromne kreativnosti i hiperaktivnosti, redukovoanje osecaja ponosa i inata, prihvatanje zivotnih okolnosti onako kako nailaze, odricanje od lakih zivotnih resenja, samostalni proboj kroz zivot i probleme. Odricanje od ega.

 

Od drugih moze da ocekuje pritisak da se prihvati njihova volja samim tim prihvatanje akta predaje. Osoba je ogranicena u ispoljavanju svojih zelja. Mora da nauci STRPLJENJE.

 

Sta god da samostalno pocne, ide tesko, i vodi ka brzom odustajanju. Uglavnom ce biti nateran da sledi druge i njihove odluke.