Lilith in

Lavu

Simbolizuje u opstem znacenju; Ambicija, Sexualnost, Megalomanija, Hladna volja, Vitalnost, Arogancija, Preljuba, Upornost.

 

Jedan od najznacajnijih unutrasnjih impulsa osobe koja ima u svom natalu ovde polozenu Lilith je da dominira, vodi i odlucuje umesto drugih.

 

Osoba je takodje uverena da najbolje sagledava potrebe onih koje voli i da samim tim najbolje donosi odluke umesto njih samih. Ali dolazi do prepreka i uglavnom osoba nece moci da ostvari te unutrasnje porive.

Osoba mora da nauci kako da pusti druge da zive , da sami donose odluke ali ponekad mora da nauci i da ode od veoma dragih ljudi.

 

Veoma izrazena potreba za dominacijom, moci, nikada nece biti zadovoljena usled nemogucnosti nadredjivanja. Karmicka lekcija koja mora biti savladana je da se zaborave licne zelje, ambicije i da se ego spusti na minimum. Mora da nauci da moze biti u centru paznje i pored toga sto nije “vodja”. Skoro uvek ce imati nesvesnu potrebu za autoritetom koje ce u realnom zivotu pokusati da ostvari kroz prizmu tradicije i porodicne hijerarhije.

Dalje, postoji mogucnost da bude u centru paznje neke grupe ili organizacije ali najverovatnije ce se naci u sitaciji da se bori za ideje ili ciljeve u koje on sam ne veruje. Pitanje je logicno zasto bi to neko radio? Odgovor sa ovde polozenom Lilith je da je ovoj osobi nekako najvazniji sopstveni ego i da ce ga braniti po svaku cenu pa makar ako to iziskuje biti vazan i znacajan u okruzenju koje u sustini osobi nije od nikakve vrednosti.

 

Potreba za zadovoljstvima, strascu je ogromna. Obozavanje samog sebe je ovde od kljucnog znacaja. Posle svakog neuspeha dolazi jos jaca volja da se pokusa jos jednom, ali problem je u tome sto se obrazac ponasanja ne menja. Osoba mora da nauci da postavi granice.

 

U proslim zivotima osoba je najverovatnije zloupotrebljavala moc i to verovatno na visokim polozajima. druga mogucnost je naravno suprotna, osoba je mozda patila od dubokog osecaja inferiornosti. U presentu, a u zavisnosti od karmickog pecata, osoba zudi za snagom i moci da bi unistila ili druga krajnost je da se bori protiv svih oblika tiranije.