Lilith in

Jarcu

Simbolizuje u opstem znacenju; Arogancija, Snobizam, Upornost, Sterilnost, Udovistvo, Sadizam, Izolacija, Ambicija, Hladnoca, Povlacenje u sebe, Tisina, Uskracivanje.

 

Natus sa ovom pozicijom Lilith zeli da dominira. Jedna od najvecih karakteristika je naglasena ambicija u materijalnom ili moralnom smislu. I bas u tim oblastima, znaci imati kontrolu nad svima i uspevati u svojim ambicijama, ova osoba nailazi na prepreke da to i ostvari.

 

Natus mora da se nauciti elasticnosti, da odbaci krutost u ponasanju i da se zadovolji sa lakocom. Mora da nauci da prihvata okolnosti kako ih zivot namece narocito onda kada je to u suprotnosti sa zeljama i ambicijama.

 

Tesko prihvatanje perioda samoce i tendencija da se u tim periodima biva jako negativan. Natus ima jako dobro razvijen mehanizam zastite. Uglavnom tokom zivota je naucio da sagradi zid izmedju sebe i okoline. Jedna od lekcija koje mora da savlda je strpljivost, druga, izdrzljivost. Sta to znaci? Jednostavno zivot ce stavljati natusa u situacije kada ce strpljivost i izdrzljivot dolaziti do ivice provalije.

 

Upravo zbog toga da bi se lekcija savladala. Cesto, natus ce stavljati ispred svega obaveze i navike i odbacivati zadovoljstva. Natusovo ponasanje u svakodnevnom zivotu moze biti veoma iritirajuce i da ponekad deluje kao kazna prema drugima a na nesvesnom nivou prema sebi samom. Iz toga proizilazi opasnost cestih nervnih slomova.

 

Natus ima tenedenciju ka povlacenju u sebe usled prepreka, neostvarenih zelja i ambicija. Usled toga dobijamo kao rezultat odbacivanja zelja i ambicija to jest napustanje ciljeva i prestanak verovanja u bilo kakav uspeh. Neke od osoba sa ovom pozicijom usled kraha nemogucnosti da se problem resi se odlucuju na samoubistvo. Jednostavno poraz se tesko prihvata.

Periodi isposnistva (askeze) koje zivot namece ovaj natus dozivljava kao smrt samu i vodi se mislju da je svaka nada izgubljena. Ali dolazimo do jos jednog problema, naime natus duboko u sebi ima superiorno misljenje o sebi ali to ne moze da izrazi u spoljasnjem svetu jer okolina u kojoj zivi mu to nece dozvoliti.

 

Ova Lilith tezi potpunosti, emotivnoj i materijalnoj, ali ako to ne moze da ostvari izabrace samo materijalno. Zivot natusa konstantno tera na izdrzljivost. Usled toga osoba je razvila veoma hladno ponasanje prema drugima. To ponasanje je naprosto stiti da izdrzi kada su zivotne krize i problemi aktivni.

 

Takodje jedna od lekcija koje natus mora da savlada je da razdvoji osecanja (emotivnost) i ambiciju (materijalnost). Mora da nauci da uspostavlja kontrolu (dominaciju) na mnogo humaniji i nezniji nacin.

 

U proslim zivotima natus je najverovatnije bio na jako visokom polozaju i vladao sa ogromnom surovoscu nad drugima. Najverovatnije je osoba koristila strogost, kaznjavanje ponekad veoma sadisticko. Stavljanje drugih u miseran polozaj i sticanje materijalnog je bilo u prvom planu.

 

U presentu natus se uci samokontroli. Dusa je vracena u trenutni zivot u telo obicnog muskarca/zene da bi se naucila lekcija ljudskosti i obicnosti. Ako ova lekcija bude savladana tokom ovog zivota u sledecem ce osoba ponovo biti vladar ali sa ispravnim stavom.