Lilith in

Devici

Simbolizuje u opstem znacenju; Znatizelja; Sexualna ogranicenost, Marginalnost, Teske obaveze, Emocionalna i psihicka nestabilnost,

 

Zdrastveni problemi (stomak), Higijena, Probirljivost, Preterana analiza.

Osoba ima problem sa gradjenjem svoje licnosti usled tendencije koja je skoro konstantna i cesto na nesvesnom nivou poredjenja sa drugima i uklapanju sa drugima. Da bi se natus zastitio koristi uglavnom hladni pristup i pruza drugima viziju egoisma.

 

Svakodnevni zivot i ritam koji namece se tesko podnose. Osoba uglavnom pokusava da kanalise svoje osecaje, pokusava da smiri svoj unutrasnji nemir i da pronadje sigurnost za kojom zudi. Kada je prinudjen da bira ili da napravi izbor oseca nesigurnost i jak nemir.

 

Najcesce zelja ove osobe je da na osnovu logike i cinjenica donosi odluke ali je cesto primoran da prepusti donosonje istih na osnovu intuicije i spoljnih faktora ( sudbine).

 

Izbori za koje se odlucuje cesto mogu biti bolni zbog pravca koji nije bio po njegovoj zelji ali koji je ipak bio najlogicnije resenje. Nekako kroz ceo natusov zivot ce se provlaciti lekcija koju mora da savlda a to je da nauci da prihvata promene i da ih “svari”. Ako se to ne dogodi, ili ako natus uporno odbija dolazece okolnosti nagomilano nezadovoljstvo ce rezultirati bolescu.

Osecaj inferiornosti, sumnje u sve i svakoga, dosledna iskrenost i nadprosecna logika mogu u raznim okolnostima dovesti do toga da osoba pocne da gaji sindrom samooptuzivanja. Iracionalni strahovi, hipohondrija, raznorazne fobije, gadjenja ( hrane na primer ), biti obican pa opet biti poseban, ponekad patoloska urednost samo su neki od simbola ove Lilith.

 

Resenje je u nesvesnom. Lekcije koje se moraju savladati jesu zauzimanje kontrole nad instiktima odmah nakon sto se oni ispolje na svesnom nivou. Takodje koriscenje intuicije da bi se savladao i kontrolisao racio. To ce smanjiti konstantan osecaj straha. Nesvesno i svesno su u konstanotnom dnevnom sukobu sto moze rezultirati odbijanjem intuicije jer je racio ne prihvata.

 

U proslim zivotima natus je najverovatnije ziveo u okolnostima gde je poverenje bilo konstantno iznevereno. Sumnja u sve i svakoga bila je sastavni deo licnosti. Zbog toga je dusa razvila moc samoodbrane. Postoji mogucnost takodje da je osoba dozivela veoma bolno i traumaticno iskustvo izdaje.

 

U presentu osoba poseduje osecaj da je opasnost svuda oko nje narocito je to izrazeno kada je poverenje u druge osobe koje ga okruzuju u pitanju. Ali problem ostaje na nesvesnom nivou. Lekcija koja mora biti savladana od ovog natusa je ponovno ucenje poverenja.