Lilith in

Blizancima

Simbolizuje u opstem znacenju; Nervoza; Nejasna seksualnost, Dupli karakter, Nervni slom, Rasipanje, Rasturanje.

 

ve ovo nam govori o borbi koja se odvija unutar osobe cesto na nesvesnom nivou. Osoba mora da prihvati i zivi oba karaktera. Iz svega toga dobijamo razlicite oblike ponasanja.

 

U jednom slucajaju osoba pokusava da sakrije od drugih ali cesto i od svoje druge licnosti istinu, nesvestan nivo. U drugom primeru koji je dosta ozbiljniji i drasticniji je lice koje osoba pokazuje svetu (dobro) i lice koje SVESNO krije(lose).

 

Da bi smanjila nervozu osoba ce najcesce ziveti i ispoljavati spoljasnji karakter. Vezu izmedju misli i tela je ponekad jako tesko ostvariti ali i zadrzati. Kod slabijih osoba ovo moze dovesti do previse jake zavisnosti od misljenja i akcija drugih ljudi i spoljasnjeg sveta.

 

Nejasne misli, osecaj praznine, ili odsustvo misli uopste, haoticnost. Kod jacih osoba, misli imaju svoj sopstveni “svet” sto moze biti veoma tesko u realnom zivotu i moze dovesti cesto do psihickih bolesti. Osoba mora da nauci da sinhronizuje obe licnosti, um i telo.

 

Lilith u Blizancima je jako kompleksna. Nervoza, anksioznost, sakrivena seksualnost sto u nekim slucajevima moze biti dosta opterecujuce s obzirom da se vrsi konstantan napor da se odbaci ona seksualnost koja nije drustveno prihvacena. Iz toga zakljucujemo da je cest oblik homoseksualizam koji je svesno prigusen. Jaka mentalna erotska masta. Prostitucija.

Intelektualna nezadovoljstva iz raznih razloga su cesto prisutna kao i nesposobnost adekvatne komunikacije. Usled cinjenice da u Blizancima imamo vise licnosti, Lilith ovde ispoljava osecaj izgubljenosti. Misli mogu biti veoma nasilne, dramaticne, haoticne i hladne.

 

Naravno sve u zavisnosti koja licnost dominira i koje je zapravo “lice prema svetu” osoba sa ovom pozicijom ce imati par varijacija kako da nauci zadatu lekciju. Ako je um dovoljno bistar moze balansirati izmedju licnosti. Moze da probudi skrivenu licnost ako je ta skrivena licnost pozitivna i korigovati negatino ponasanje glavnog karaktera.

 

Osobe sa ovom pozicijom moraju nauciti da dominiraju svojim mislima, da ih kanalisu u reci, da te reci budu istinite, da dosegnu cistotu u izrazavanju.

 

Nemir u mislima, nemir u pokretima , zatim nemogucnost uspostavljanja konekcije izmedju uma i tela, sagledavanja trenutnog zivota u realnoj perspektivi, odbijanje cinjenice da vreme prolazi rezultuje da osoba konstantno gusi emocije i osecaje da se ispolje ka spoljnjem svetu.

 

U karmickom nasledju osoba sa ovom pozicijom je verovatno bila ili izdana ili je patila zbog nemogucnosti da ostvari komunikaciju. Razlozi mogu biti brojni. Postoji mogucnost takodje da je osoba nanela veoma tesku psihicku ili fizicku povredu drugima. U presentu, Lilith ovde polozena zahteva da se to ispravi kroz pozitivnu kreativnost (na primer pisanje), mnostvo kontakata (ucenje komunikacije).