Lilith in

Biku

Simbolizuje u opstem znacenju; LJubomora, Tvrdoglavost, Posesivnost, Kocenje, Putenost.

 

Teskoce u menjanju navika. Lilith ovde budi glad za materijalnim ali takodje emotivnim. Materija i emotivnost su jedno te isto. Teskoce u oslobadjanju od proslosti. Problemi u sticanju emotivne sigurnosti koja je osobi od najvece vaznosti.

 

Lekcije koje moraju biti naucene su ceste promene okruzenja koje moraju biti prihvacene. Prihvatanje odricanja od svega sto volimo, osoba, okruzenja.

 

Sa ovim polozajem Lilith, osoba najcesce jos u ranoj mladosti se zatvara u sebe. Mnoge uspomene iz ranog detinjstva se zaboravljaju. Problematicno izrazavanje senzualnosti, sto moze u isto vreme biti manifestovano kao jako kocenje ili jako ispoljavanje istih. Izrazeno jaka ljubomora koja vodi u skoro klinicku sliku posesivnosti.

Lekcija koja mora biti naucena je kako se predati, pustiti da ode bez tvrdoglavog inacenja posedovanja. Osoba mora da nauci da su promene neminovne, da ih u potpunosti prihvati, da prihvati rizik i nepoznate okolnosti, ljude, predele, neizvesne ciljeve. Sto se tice materijalnog, osoba je kontraverzna.

 

U isto vreme voli i ne voli materiju, novac. Cesti finansijski problemi. Osoba mora da nauci da je dostizanje stabilnosti koja mu je jako potrebna iziskuje promene ne konstantnu potrebu za kompromisom kako bi se ” mir u kuci odrzao”. Vrlo cesto osoba ce najverovatnije postupiti bas tako, ali time samo odlaze neminovno. Promenu.

 

U karmickom nasledju osoba verovatno nosi u sebi jako lose seksualno nasledje. Lekcija koja mora biti naucena , samim tim u potpunosti prihvacena, jeste culnost pod kontrolom, prihvatanje posedovanja i zatim gubljenja kako na materijalnom tako i na emotivnom planu.