Venera u Biku - Posesivnost

Lilith astrology Lynna Wolfgard Dark Astropsychology

“Ja ne posedujem ove misli koje imam - one poseduju mene. Ja ne posedujem ova osecanja koja imam - ona obsedaju me”
Ashly Lorenzana.

U opstem znacenju simbolizuje senzualnost, romantiku, uzivanja, komfort, ljubavne veze, poklone, slatkise. U znaku Bika sve je ovo jos izrazajnije jer je Venera vladalac ovog znaka. Ovde je sve podredjeno gradjenju stabilnih veza i ocuvanju istih.

Ova Venera zudi za romantikom, takodje posto je ekstremno senzualna, seksualni aspekt veze je u prvom planu. Kako je Bik zemljani znak ova Venera je uglavnom fokusirana na osecaj cula.

U opstem znacenju simbolizuje senzualnost, romantiku, uzivanja, komfort, ljubavne veze, poklone, slatkise. U znaku Bika sve je ovo jos izrazajnije jer je Venera vladalac ovog znaka. Ovde je sve podredjeno gradjenju stabilnih veza i ocuvanju istih. Ova Venera zudi za romantikom, takodje posto je ekstremno senzualna, seksualni aspekt veze je u prvom planu. Kako je Bik zemljani znak ova Venera je uglavnom fokusirana na osecaj cula.

Prvo i najvaznije culo je dodir. Potreba za mazenjem i dugom predrigrom sa partnerom, gradeci polako nezamislvu snagu zavodjenja. Culo dodira je takodje bitno i u dnevnim rutinama stoga je ova Venera uglavnom okruzena mekanim i udobnim namastajem, odecom.

Culo mirisa je izrazeno takodje. Miris partnera je od primarnog znacaja u zavodjenju ove Venere. Takodje hrana je zacinjena sa mirisima tradicije.

Posesivna je i zeli apsolutnu privrzenost . Jako je osetljiva po tom pitanju i na najmanju sumnju da nesto nije u redu reaguje burno. Posto je jako strpljiva uglavnom ce imati tendenciju da saslusa obrazlozenja ali uz jak poriv da kroz dijalog ipak tvrdoglavo optuzuje. Druga strana odnosno partner ce imati dosta problema da ubedi ovu Veneru da se nista nije desilo i da je sve bio nesporazum. Sve ovo se odnosi takodje i na promene u vezama koje ne moraju da imaju nista sa prevarama. Na primer promena posla, automobila, stila oblacenja. Jer naprosto ova Venera ne voli promene. Voli rutinu jer joj to daje osecaj sigurnosti i stabilnosti. Ako je u vezi sa partnerom koji lako menja navike ili ih nema uopste ovo moze biti veoma veliki problem.

Uglavnom ce ljudi koji su bliski ovoj Veneri imati velikih prepreka u odnosima sa njom jer ce se ona beskrajno tvrdoglavo drzati njenog pravila da izbegava svaki vid promena. Pozitivna strana za ljude koji zive u njenom okruzenju je da mogu uvek racunati na njenu stabilnost.

Ova Venera je racionalna i veoma predvidljiva. Jako je temeljna i sve radi polako i smireno jer naprosto ne podnosi kada njeni planovi propadnu. Uradice sve uvek u pravo vreme i na pravom mestu. Dnevna rutina je od kljucnog znacaja i uvek ce odabrati komfort naspram akcije.

Kljucne reci bi bile: Toplina, Senzualnost, Stabilnost, Tvrdoglavost, Ljubomora, Posesivnost, Tradicija, Vernost.

Poznate licnosti sa Venerom u Biku: Karl Marx, Steffi Graf, Eric Clapton, Linda Evangelista, Jemima Kirke, Ella Fitzgerald, Chaka Khan, Sarah Vaughn, Cyd Charisse, Jesssica Alba, Liv Tyler, Debbie Harry, Princess Diana, Amber Heard, Traci Lords, Sasha Grey, Che Guevarra, Marlon Brando, James Franco, Kanye West.