Tranzitni Jupiter u Devici

12.08.2015 - 09.09.2016

Lilith astrology Lynna Wolfgard Dark Astropsychology

Reč  ili dve o bitnoj nadolazećoj promeni. Jupiter, donosilac sreće (diskutabilno), jedan od temelja promena pored Saturna ulazi u znak Device u avgustu. Pre svega, obeležiće godinu u kojoj će fokus biti na samodisciplini, usavršavanju postojećih talenata ali takodje stvaranju novih mogućnosti za sopstveno usavršavanje.

Jupiter u Devici odslikava sreću kroz produktivni rad. Da li je to rad na sebi, ili rad kao donosilac prosperiteta za nas i naše bližnje. Zahtevaće od nas pre svega konstantu, disciplinu i angažovanost svakog dana da bi se dostigao cilj. Ovo nije Jupiter u Lavu, nije glamurozno, nije spektakularno, ovo je sistematski Jupiter.

Pored Device najveći uticaj će imati na zemljane znakove, Bika i Jarca. Kao što znamo, zemljani znaci su uglavnom praktični, temeljni, tako da će oni ovaj tranzit iskoristiti uglavnom kako bi lakše isplanirali i doveli do cilja težnje koje se tiču osiguravanja budućnosti.

Devica je znak koji planira sve do najsitnijih detalja i uglavnom u malim koracima. Takodje je promenljiv znak sa potencijalom prilagodjivanja i sposobnošću pravljenja pronicljivih izbora.

Boravak Jupitera u Devici za neke će označiti godinu usavršavanja sebe samih. Za neke će označiti male i i velike promene, eksperimentisanje šta dobro funkcioniše i šta ne funkcioniše. U zavisnosti od privatnih okolnosti mogli bi to jednostavno svesti na godinu podešavanja, pojednostavljenja ili eliminaciju nepoželjnog.

Biće potreban svakodnevni napor i angažman da bi se iskoristio maksimalno ovaj tranzit i na kraju da bi ostvarili vredne i temeljne ciljeve.

Takodje Devica je higijeničar. Kroz podsticaj koji će joj dati tranzit Jupitera, biće izražena potreba za čišćenjem, detoksikacijom i pojednostavljivanjem. Kada kažem "čišćenje" ne podrazumevam samo održavanje prostora ili odeće. Govorim i o mentalnoj i emocijalnoj čistoti.

Godina će biti obeležena jakim osećajem za dužnost, pomaganju drugima, volontiranju, potrebu za zdravim stvarima, samopoboljšanju, potragu za savršenstvom. Preterana analiza će voditi u preteranu kritičnost. Cepidlačenje, preterano osudjivanje drugih. Usmerena pažnja na detalje, mala slova tokom pisanja,precizno izražavanje. Organski proizvodi i uopšte proizvodi zdrave hrane biće u ekspanziji. Potreba za razumevanjem sistema u kojem živimo kao sa sagledavanjem uzroka i posledica donetih odluka.