Tranzitna Venera u znaku Lava

2015 - 05.06 - 08.10

Lilith astrology Lynna Wolfgard Dark Astropsychology

Kao sto već znamo, znakom Lava vlada Sunce, fiksni znak sa muškom energijom. Lav simbolizuje grandioznost i veličanstvenost pa dobijamo da Venera koja je nežna i koja se uglavnom zadovoljava ne tako grandioznim stvarima, dok boravi u ovom znaku daje sebi oduška i sama postaje veličanstvena i stremi ka grandioznošću.

Ovaj tranzit ce dovesti u prvi plan naše samopouzdanje, našu velikodušnost i našu autentičnost. Venera u Lavu teži da kroz provere dobija pozitivne povratne informacije. Takodje želi da nam se oda priznanje ali takodje i da delimo priznanja drugima.

Strastveni izlivi nežnosti, pohvale, priznanja će biti odslikavanje svega toga što dajemo drugima a želimo da se vrati nama u istoj meri. Umetnički poduhvati, socijalne konekcije, romantične veze će eskalirati u ovom periodu.

Naravno sve to će se manifestovati na drugačijim nivoima u zavisnosti od pozicija u natalnoj karti i koje će aspekte ova tranzitna Venera aktivirati. Kao i svaki znak u Zodijaku tako i znak Lava ima svoje dobre i manje dobre osobine.

Tehnički govoreći možda ćemo iskoristiti ovaj tranzit u istraživanju sebe samih, obnavljanja slike o sebi na primer kroz odnose sa drugima bilo da su to socijalne ili privatne veze. Dalje mogućnosti su uživanje u odmoru, umetnosti ili otkrivanju nekih novih kultura kroz putovanja. 

Neki od nas će izabrati da se prepuste unutrašnjoj vatri i ispolje sebe maksimalno. Znak Lava može biti pomalo dramatičan pa fokus na sebe može tokom ovog tranzita postati obsesivno stanje.

Medjutim, ulazak Venere u znak Lava će se poklopiti sa trigonom prema Saturnu iz znaka Strelca. Venera će formirati i druge aspekte tokom svog boravka u Lavu, neke i po dva puta zbog retrogradnog hoda koji će zauzeti od 25.07.2015. Generalno značenje bi bilo da ćemo proveravati ili ponovo raditi na vezama, naročito onih iz prošlosti tokom retrogradnog hoda Venere kroz znak Lava.

Venera iz znaka Lava i Uran iz znaka Ovna će formirati egzaktan trigon 29. 06. 2015. Ovo je aspekt pun elektriciteta koji će probuditi želju za slobodom u medjuljudskim odnosima i vezama. Pojaviće se želja da lepše izgledamo, ili pak drugačije nego do sada, uzburkaće i raspalamsati iskru u našem društvenom životu i teraće nas da ostvarimo visoke ciljeve i snove.

Oko 01.07. Venera će takodje biti u konjukciji sa Jupiterom u Lavu. To će rezultirati ispoljavanje Lavovske prirode, to jest biće povećan osećaj optimizma, velikodušnosti, socijalnih kontakata. Mogućnost proširenja naših pogleda na svet naročito kroz ljubav.

Petog jula Venera iz Lava će biti u sekstilu sa Merkurom iz Blizanaca što će obeležiti otvaranje raznoraznih mogućnosti kroz komunikacije i razmenu informacija.

Još jedan važan aspekt koji ću pomenuti je kvadrat izmedju Venere u Lavu i retrogradnog Saturna iz znaka Škorpije koji će se desiti 14.07.2015. Topla i velikodušna Venera protiv nefleksibilnog i strogog Saturna . Ovaj aspekt će nas naterati da dovršimo do kraja lekcije iz podsvesti. Saturn iz znaka Škorpije zahteva da preuzmemo odgovornost za naše nesvesne obrasce, tajne rane i bolne situacije, stare duhove koji nas još uvek progone i da konačno stavimo tačku na lekciju koju smo morali da naučimo tokom njegovog boravka u znaku Škorpije koji je počeo u decembru 2012 godine.

Tokom retrogradnog hoda Venere kroz znak Lava od 25.07.2015 srešće se sa Jupiterom još jedanput (prvi susret je izmedju prvog i trećeg Jula) izmedju 04-06 avgusta. Nedovršene priče, ljubavi ponovo su aktuelni.

 I za kraj pomenuću još jedan susret izmedju Venere iz Lava i Urana iz Ovna koji će se desiti 23.09. 2015. Postoji mogućnost iznenadjenja iz prošlosti, kao što su na primer šokantne neočekivane pojave osoba sa kojima smo nekada bili u veoma važnim odnosima. Venera ponovo kreće direktno sa 14 Lava, 06.09. 2015