Transit Merkura u znaku Bika

2016

Lilith astrology Lynna Wolfgard Dark Astropsychology

Merkur ulazi u znak Bika 5. aprila 2016, da bi vec od 28. aprila krenuo u retrogradan hod.

Planeta komunikacije, brzih misli, pisanja, tokom svog boravka u Biku nailazi pre svega na dobru atmosferu za pisanje, studiranje. Ideje postaju konkretne i prakticne. Merkur zna da preteruje sto se tice fleksibilnosti, ali kako je znak Bika jedan od manje fleksibilnih u zodijaku, nailazi na kocnicu. Vazno je da se ne izgubi potpuno sposobnost Merkura da sagledava svet otvorenog uma. Bik ima tendenciju da bude dosta rigidan u tome.

U prakticnom smislu znak Bika ce dati pozitivan stimulans ovom tranzitu. Problemi ce nalaziti prakticna i logicna resenja. Ono sto se pocne u u ovom periodu ce se i zavrsiti jer je znak Bika temeljan u svemu sto radi. Prepreke ce se resavati pazljivom analizom mogucih alternativnih resenja. Dobar period za dobijanje i davanje sitnih poklona, malih bonusa ili povisice.

Od 28. aprila Merkur krece retrogradno i zavrsava retro ciklus 22. maja. Mogucnosti tokom ovog perioda su obnavljanje komunikacija koje su prekinute, vidjanje sa bliskom rodbinom, susretanje prijatelja koje nismo videli odavno, pisanje pisama, obnavljanje starih projekata. Merkur ulazi u svoju senku 14 aprila i tako ce biti do 28. Ako se u ovom periodu budu pravili planovi ili zapocinjali projekti imace jaku dobru priliku za razmatranje kasnije.