Retrogradni Mars - Crveni Ratnik

2016 - 04.17 - 06.29

Lilith astrology Lynna Wolfgard Dark Astropsychology

Ovaj tranzit ce obuhvatiti dva znaka zodijaka, Strelca i Skorpiona. Svoj retrogradni hod Mars pocinje sa devetog stepena Strelca i nastavice u tom pravcu sve do 24. Skorpije.

Strelac je brz impulsivan znak, sklon avanturama i hitrim odlukama. Izmedju ostalog simbolizuje ga luk i strela i to je jedan od najvaznijih simbola koji deli sa Marsom jer je ova planeta direktna, brza i takodje jedan od njenih simbola jeste strela, koplje.

Kretanje unazad odnosno retrogradnost nije prirodno stanje za Marsa.

Na osnovu ovih cinjenica mozemo zakljuciti da ce se u periodu retrgradnosti Marsa u znaku Strelaca prvenstveno preispitavati ciljevi koji su postavljeni u ranijem periodu. 

Odjednom odluke nisu vise jasne, put sprovodjenja istih postaje diskutabilan. Preovladjivace zbunjenost i neizvesnost. Uglavnom ce se ici u pravcu povlacenja, ili naprosto zaustavljanja. Trazice se sigurnost pocetne tacke kada su odluke bile donete.

Jako je bitno naglasiti da ovaj retrogradan hod pocinje egzaktno sa fiksne zvezde Antares. Ova fiksna zvezda je iz sazvedja Skorpio prirode Marsa i Jupitera sa magnitudom 0.98. Zvezda u srcu Skorpiona. Naziv potice od reci Anti - Ares sto u prevodu znaci Rival Marsu. Izmedju ostalog simbolise iznendna desavanja i moguce nesrece. Anteres povezujemo takodje sa velikom ambicijom i prema misljenju vise autora zapravo opasnoj ambiciji koja na kraju zbog oholosti vodi u propast.

I zapravo ovaj Tranzit Marsa bice dobar u tom aspektu da se preispitaju ambiciozni ciljevi i da se pokusa doci do boljeg resenja u bliskoj buducnosti. Ali moramo imati u vidu da je ovo povlacenje sa zvezde Antares samo predah jer ce se Mars vratiti direktnim hodom jos jednom polovinom avgusta 2016. i tada ce biti u retkom spoju sa Saturnom egzaktno u konjukciji sa ovom zvezdom.

Period kada je Mars retrogradan nije nikada dobar za pokretanje bilo kakve incijative. Bilo kakav pocetak u ovom periodu imace tendenciju da se zavrsi lose. Bilo da je u pitanju poslovni poduhvat, ljubavna veza, diskusija ili sudska parnica. Sve ide dosta otezano i mnogi ce osetiti bes i frustarciju zbog toga. Kao rezultat mogu se ocekivati brojni prekidi u svim oblastima zivota.

Osobe kojima je vladar Mars, kao sto su Skorpini i Ovnovi bice intezivno pogodjeni ovim tranzitom. Ali takodje Strelcevi ili osobe koje imaju Ascedent u znaku Strelca. Uglavnom ce osetiti blokadu energije i postoji velika mogucnost da jednostavno postanu previse pasivni u ovom periodu. Stimulans za pokretanje akcije se vraca kada Mars bude krenuo ponovo diretnim hodom.

S obzirom da svaki retrogadan hod donosi sa sobom takodje ozivljavanje proslosti Mars u ovom slucaju donosi pre svega zenskoj populaciji susrete sa bivsim ljubavima, obnavljanje veza iz proslosti. Medjutim jako je bitno naglasiti da ce retko ova obnavljanja ostati stabilna i imati srecan kraj. Ali ono sto je pozitivno tokom ovog tranzita bice dosta prilika za one koji nisu imali sansu u proslosti da konacno stave tacku na bolna pitanja iz proslosti. Savet za sve je da se saceka u donosenju konacnih odluka dok ovaj tranzit ne prodje.