Jupiter u Škorpiji

2017 - 2018

Lilith astrology Lynna Wolfgard Dark Astropsychology

Jupiter ulazi u znak Škorpije 11. oktobra 2017 i boraviće u ovom znaku do 09. Novembra 2018. Označava prvenstveno početak trinaestomesečnog perioda istraživanja i suočavanja sa složenim misterijama života i smrti, psihološko zaranjanje u dubunu naseg bića,sakrivanju ili otkrivanju tajni. Jupiter teži preuveličavanju, zbog toga u ovom slučaju treba da posebno vodimo računa o tome šta ćemo da otkrijemo i u kojoj meri ćemo biti sposobni da razaznamo slojeve istine od slojeva laži. Jupiter će nam pomoći svojom mudrošću, težnjom za istinom da dodjemo do rešenja koja su se skrivala u senkama naših života ili nas samih.

Ovu istraživačku energiju možemo iskoristiti za razumevanje i lečenje zakopanih problema koje već  duže vreme odbacujemo.

Magnetizam i isceliteljska snaga Jupitera u Škorpiji predstavljaju snažnu energiju za početak promena. Ima snagu da nas gura kroz ovaj proces transformacije nečega iz najmračnijih dubina našeg bića i transformiše naš život iz korena.

Jupiter je boravio u  Vagi nekih godinu dana, bilo je dosta napeto u mnogim segmentima, naročito jer smo godinu dana pre njegovog ulaska u Vagu morali da se borimo sa  Promenljivim T-kvadratom iz Device, i odmah nakon toga da nastavimo borbu sa kardinalnim T-kvadratom koji je pravio Jupiter iz znaka Vage.

Boravak Jupitera u Škorpiji će biti posebno izazovan za fiksne znakove. Moraju se rešiti  problemi nagomilani u proteklih par godina, a stari načini rešavanja istih se moraju promeniti jer naprosto nisu dali odgovarajaće rezultate. Ovo zahteva pravu akciju, promenu perspektive, kopanje dublje da bi shvatilo veće značenje ko smo, šta želimo i kuda stremimo i uklanjanje tvrdoglavih stavova. To može biti frustrirajuće i naporno, ali strpljenje i napori mogu doneti izvanredne rezultate na kraju.

Što se tiče svih znakova, ovaj transit možemo da iskoristiomo za samoregeneraciju, odnosno obnavljanje sebe samih. Sa Jupiterom u Škorpiji, bavićemo se ozbiljnijim aspektima života, ali treba da vodimo računa da ne zaglavimo u pesimizmu i depresiji. Jupiter vlada optimizmom, dok Škorpija vlada tamom i ozbiljnošću života,tajnama,strastima. Jupiterova i Škorpionska energija su apsolutno različite, i zato je ključno važno da tokom ovog tranzita sagledamo što realnije  moguće stvarnost i da pokušamo da ne dozvolimo problemima da rastu, ili da u zavisnosti od situacije odemo u drugu krajnost od Jupierovog optimizma, u totalnu tamu Škorpije.

Škorpion je takođe vladar novca "drugih ljudi" - poreza, zajmova, dugova, nasleđa, zajedničkih finansija, poslovnih finansija, akcija, jer je osma njegova prirodna kuća  Savetujem da vodite računa o ovim temama u zavisnosti od natalnih pozicija, jer za neke od nas će biti dobro, na primer, naplatićemo konačno dug od nekoga, ali za neke od nas može biti suprotno, dug stiže na naplatu.

Škorpija vlada intimnošću, tako da će nas Jupiter u Škorpiji terati da radimo na stvaranju jačih emocionalnih veza sa ljudima do kojih nam je stalo. Težićemo dubokoj, prisnoj  intimi i imati manje strpljenja za površne veze. Želećemo da naše veze imaju dubinu i značenje, da budu solidne i jake.

Škorpija vlada seksom takodje, tako da možemo izražavati otvorenije stavove o seksu i seksualnosti,da jasno pokazujemo ono što želimo i još jasnije ono što ne želimo. Slobodni stav i borba za slobodu u ljubavi i izboru partnera će biti dominirajuća.

Škorpija je opsesivna, tvrdoglava, uporna. Biće tu dosta ljubomore na svim nivoima, ali moramo imati u vidu i to da u svakom slučaju jedna od najboljih osobina ovog znaka je što stvari tera do kraja. Znači uz Jupierovu težnju ekspanziji i širenju, ovde možemo da iskoristimo da usmerimo ovu energiju da se neke teške ili neodlučne situacije iz prošlosti napokon  raščiste i ako je potrebno potpuno spale, unište da bi nešto novo, bolje počelo u našim životima.